Credigo

-Kulutusluottoja 100-2500€ väliltä

-Laina-aika jopa 60kk saakka

-Ei avaus- tai tilinhoitokustannuksia

-Kiinteä nimelliskorko 39-41%

-Reaalivuosikorko aina alle 50%

-Hintatakuu

 

Yleistietoa

Lainatyyppi: Kulutusluotto, pikalaina

Laina maksetaan: Jopa 15 min kuluessa

Ikävaatimus: 20 vuotta tai vanhempi

Kotisivu: www.credigo.fi

Minkä takia Credigo-laina?

Credigo on Suomessa vuodesta 2015 asti toiminut rahoitusalanyhtiö, joka tarjoaa yksityishenkilöille erisuuruisia rahoitusratkaisuja. Credigon tarjoamat lainat vaihtelevat 100-2500€ väliltä ja niissä on 6-60 kuukauden maksuaika. Kaikilla lainoilla on myös alakohtaisesti reilu 3,45% kuukausikorko, jota voidaan luonnehtia varsin kilpailukykyiseksi verrattuna muihin kilpailijoihin. Credigon tarjoamat lainat ovat kertaluottoja, jotka tunnetaan myös nimellä kulutusluotto. Yhtiö toimii Northmill Oy:n rinnakkaistoiminimenä, jolle se tarjoaa Suomessa kaikille haluaville asiakkaille vakuudettomia kulutusluottoja. Northmill Oy on taas sen ruotsalaiselle emoyhtiö Northmilla AB:lle alisteinen. Emoyhtiö on tarjonnut omia rahoitusalanpalvelujaan aina vuodesta 2006 lähtien, joten konsernilla on takanaan reilut kymmenen vuotta vankkaa alakohtaista kokemusta.

Suomessa toimiva Credigo tarjoaa asiakkailleen lainoja ilman vakuuksia aina 100-2500€ väliltä. Lainaa hakevan asiakkaan kannalta Credigon tarjoukset näyttäytyvät erityisen houkuttelevilta reilun 3,45% kuukausikoron lisäksi se, ettei yhteenkään tarjottuun lainaan sisälly avaus-tai tilinhoitomaksuja. Yhtiön pikalainan reaalivuosikorko ei ylitä tai kierrä asetetun korkokaton yli, joka koskee kaikkia alle 2000€ pienempiä lainasummia. Kaikkien Credigon lainojen reaalivuosikorot ovat aina vähemmän kuin 50,5%. Yhtiön tarjoamat lainat eivät vaadi asiakkaiden puolesta takaajia tai muitakaan vakuuksia laina-aikojenkin vaihdellessa varsin reilusti yhdestä vuodesta viiteen vuoteen saakka.

Esimerkki kokonaiskustannuksista: Mikäli asiakkaalle myönnetty laina-aika on 5 vuotta ja hän on ottanut lainaa 1000€, on hänen arvioitu lainalyhennys: 39€/kuukausi. Täten kokonaiskustannukset ovat: 468€ ja reaali- eli todellinen vuosikorko maksimissaan: 46,69% joten takaisinmaksettava kokonaissumma olisi tässä tapauksessa: 1468€.

Credigon lainat on pääosin luotu odottamattomien sekä kokoluokaltaan pieneen rahantarpeeseen. Tämän vuoksi haettavat lainasummat eivät ole sen suurempia kuin 2500€. Lainayhtiön myöntämät summat ovat mitä mainioin keino kattaa pienet ja yllättävästi ilmenneet rahamenot.

Lainan hakeminen:

Credigolla lainahakemuksen lähettäminen on tehty mahdollisimman vaivattomaksi ja helpoksi. Asiakkaan ei tarvitse kuin mennä yhtiön nettisivuille ja täyttää lainahakemus. Lähes samantien lainahakemuksen täyttämisen jälkeen, ilmestyy lainapäätös asiakkaalle. Credigon lainasopimukset allekirjoitetaan sähköisesti, joten kaikki välttyvät pitkältä ja tylsältä odotukselta, puhumattakaan itse sopimuksiin liittyvästä paperisodasta. Kun asiakas on todettu potentiaaliseksi lainanhakijaksi, saa tämä itselleen henkilökohtaisesti räätälöidyn lainasopimuksen 15 minuutin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jätetystä hakemuksesta lähetetään kaikille asiakkaille myös tekstiviestivahvistus. Itse laina tulee hyväksytyn sopimuksen jälkeen asiakkaan tilille lähes saman tien – jo saman päivän aikana kun lainaa on haettu. Credigolla ei asiakkaan todellakaan tarvitse odotella rahojaan. On syytä kuitenkin huomioida, että Credigo käsittelee kaikkia lainojaan ainoastaan silloin kun sen asiakaspalvelu on auki eli arkisin klo 09.00-20.00 sekä lauantaisin klo 10.00-18.00.

Lainan saamisen ehdot:

  • Vähintään 20 vuotta (enintään 70)
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai mitään epäilyttäviä luottotietoselvityksiä
  • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne sähköistä tunnistautumista varten

Credigo lainan hakemisen ehdot ovat 20 vuoden vähimmäisiän lisäksi todistettavissa olevat säännölliset palkka-tai etuustulot. Asiakkaan täytyy lainaa hakeakseen kirjautua sähköiseen palveluun joko mobiilivarmennetta tai henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiaan käyttäen. Kaikki asiakkaalta vaadittavat tiedot kysytään heti hakemusvaiheessa ja itse lainapäätöskin tehdään näiden annettujen tietojen perusteella. On syytä muistaa, että Credigon vaatimat tiedot asiakkaistaan noudattavat vastuullista ja eettisesti kestävää luotonantotapaa. Yksikään vastuullinen yhtiö ei myönnä lainaa luottotiedottomalle henkilölle tai kellekään, jonka todellista takaisinmaksukykyä on syytä epäillä. Tämän vuoksi asiakkaan ei kannata ylimiettiä tätä prosessia, jossa omat palkka- tai etuustulot ilmoitetaan, kyse on sopimuksen molempia osapuolia palvelevasta toimenpiteestä. Asiakkaankin näkökulmasta katsottuna menettelytapa on yhtä lailla kestävä, sillä on tämän edun mukaista hakea lainaa ainoastaan vastuullisesti ja rehellisesti toimivalta lainantarjoajalta. Lainapäätöksessä otetaankin huomioon kaikki asiakkaan ilmoittamat tulot. Jos asiakas hakee esimerkiksi 200-400€ lainaa, tulee hänen vähimmäistulojensa olla 400€/kk. Jos vaihtoehtoisesti haettava lainasumma on 500-2500€ väliltä, täytyy asiakkaan kuukausitulojen todistettavasti olla vähintään 600€/kk.

Credigo-lainan kustannukset

Kaikissa myönnetyissä lainoissa on vuosittainen 39% nimelliskoro. Credigo-lainan reaalivuosikorko eli todellinen korko on kaikissa tapauksissa alle 50,5%. Toisin kuin useimmista kilpailevista yrityksistä, Credigo ei peri minkäännäköisiä tilin hoito-tai avausmaksuja. Nämä aiheuttavat jatkuvasti asiakkaille niin sanottuja piilokuluja, kun lainasopimusten hyväksymisen yhteydessä on ainoastaan kiinnitetty huomiota itse korkoprosentteihin. Credigo on tässäkin suhteessa erittäin avoin ja selkeästi toimiva yhtiö. Jokaisen lainan hinta määräytyy yksiselitteisesti valitun lainasumman mukaisesti.

Credigo-lainan maksaminen

Lainojen laskujen eräpäivä on aina jokaisen kuukauden 28. päivä ja Credigo lähettääkin laskunsa paljon ennen eräpäivää, välttyäkseen täten ikäviltä tilanteilta. Asiakkaan suoritettua lainasopimuksessa määrätty lasku, tulee tämän sähköpostiin aina varmistusviesti maksetusta laskusta. Credigo tarjoaa kaikille asiakkailleen itse päätäntövaltaa siinä suhteessa, haluavatko he maksaa lainansa takaisin erissä, suurina summina tai sitten koko velka kerrallaan lainasopimuksessa määriteltyä maksuaikataulua aikaisemmin.

Credigo tarjoaa asiakkailleen myös hintatakuun, joka on voimassa 30 vuorokautta siitä hetkestä alkaen kuin lainasopimus on allekirjoitettu. Credigo tulee asiakkaitaan vastaan jopa niin paljon, että mikäli asiakas on tuon määritetyn ajan puitteissa löytänyt taloudellisesti kestävämmän ratkaisun eli edullisemman lainatarjouksen, hyvittää Credigo tuon erotuksen asiakkaalle annettavalla lahjakortilla. Asiakkaan tulee kuitenkin itse osoittaa oma-aloitteisuutta tässä tapauksessa ja toimittaa asiakaspalvelulle sähköpostin välityksellä hänen sopimusnumeronsa, lainasumma sekä konkreettinen todistus siitä, että Credigo tarjoaa täsmälleen samaa lainaa parempaan hintaan. On hyvä kiinnittää huomiota siihen, että Credigon hintatakuu ei luonnollisesti koske muiden lainayhtiöiden, vertaislainojen, luottokorttiyhtiöiden tai vakuudellisten lainojen tarjoamia hintoja.