Joustoluotot

Joustoluotot on luotu rahoitusratkaisuiksi tilanteisiin, jossa tarvitset lisärahaa toistuvasti tai kertaluontoisesti. Jos elämäntilanteesi vaatii toistuvaa rahoitusta johtuen sitten vakituisten tulojesi epätäsmällisyydestä tai vaikkapa isommasta investoinnista lomamatkaa varten, on joustoluotto juuri sinulle sopiva ratkaisu.

Joustoluottojen parhaita tarjouksia valitessa on syytä kiinnittää huomiota hintojen sekä ehtojen suureen vaihteluun. Edullinenlaina.fi sivustolla on nyt koottu markkinoiden kilpailukykyisimmät joustoluotot, jotta voit vaivattomasti verrata niitä keskenään ja löytää juuri itsellesi sopivan tarjouksen.

Parhaat joustoluotot

Suomilimiitti

 • Suomalaisomisteinen rahoitusalan yritys, joka toimii osana J.W-Yhtiöt Oy:tä
 • Laina tilille yhden arkipäivän kuluessa
 • Joustoluotto 10-2000€ luottorajalla

Tämän rahoitusyhtiön joustoluottoja saat haettua helposti verkon kautta. Lainapäätöksen saat lähes saman tien tekstiviestillä matkapuhelimeesi. Lainojen todellinen vuosikorko on 134, 03%-167, 90% (kuluttajasuojalain mukainen). Tartu tarjoukseen, jossa ensimmäinen nostosi on täysin koroton sekä ilman nostokuluja 1000€ asti ja seuraavan kuukauden loppuun saakka.

Limiitti.fi

 • Osa suomalaista Tact Finance Oyj:tä toimiva rahoitusyhtiö
 • 24/7 toimiva tehokas asiakaspalvelu
 • Uuden asiakkaan viikkotarjous: 1000€ nosto ilman nostokulua 2000€ lainasta

Tunnistaudu verkkopankkitunnuksiasi käyttäen ja täytä hakemus saadaksesi reilun lainan. Lainapäätös ilmestyy heti kaikista 500-2000€ luottorajasta. Kaikille lainoillesi taataan edullinen ja henkilökohtainen hinnoittelu. Ensimmäinen nostosi maksetaan tilillesi heti ja tämän jälkeen voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan matkapuhelimellasi tai MySaldo-sovelluksessa. 

Komplett Bank

 •  Alun perin norjalainen online-pankki, josta saat joutoluoton 1000-50 000€ väliltä
 • Saat rahat tilillesi 1-2 päivän kuluessa
 • Takaisinmaksuaikataulut saat itse päättää: kuukausittain veloitetaan vain lainan korko ja kulut

Kun tarvitset joustoluottoa tilanteeseen kuin tilanteeseen, saat Komplett Bankilta juuri tarvitsemasi summan lähes saman tien tilillesi. Pankin oman arvion mukaan reaalikorko on 4,9%-19,9%. Kaikki muut kulut ovat 45-195€ sekä tilinhoitopalkkio 5€/kk. Ehdot ovat siis erittäin kilpailukykyiset sekä tutustumisen arvoiset. Jos tarvitset joustoluotto mihin tahansa yllättäviin kuluihin: tutustu Komplett Bankiin.

Yleistä joustoluotoista

Käytännössä joustoluotto on asiakkaalle myönnetty luottotili jonkin tietyn luotonantajan toimesta. Tältä luottotililtä asiakas voi sitten nostaa omien tarpeidensa sekä luottorajan salliessa juuri siten kun tarvetta on. Joustoluotto toimii käytännössä kuin tuiki tavallinen luottokortti, sillä ratkaisevalla erolla, että saat kaikki rahat suoraan käyttöösi. Täten voit hyödyntää tilille tulleita rahoja missä hyvässä sitten oletkaan ja milloin tahansa sattuu huvittamaan. Joustoluotto sopii hyvin myös kertaluontoisen menoerän kulujen kattamiseen.

Joustoluottojen saaminen on tullut tänä päivänä todella vaivattomaksi. Tavalliset pankit sekä useat verkossa toimivat rahoitusyhtiöt nimittäin myöntävät joustoluottoja niitä haluaville asiakkaille ja kysyntä onkin nousussa. Yhdeksi suosion syyksi katsotaankin olevan joustoluottojen käytön rentous: pelkän joustoluoton hakeminen ja luottotilin avaaminen ei edellytä asiakasta vielä tekemään nostoa. Joustoluoton nimenmukaisesti voit nostaa lainan siinä vaiheessa, kun rahan tarvetta tapauskohtaisesti ilmenee. Tietyt rahoitusyhtiöt erikoistuvat nimenomaan vain joustoluottoihin siinä missä toiset tarjoavat runsaasti myös muita palveluita, kuten esimerkiksi kulutusluottoja tai pikalainoja.

Joustoluoton itse käyttöönoton joustavuuden lisäksi, yksi sen suurimmista valteista on se tosiasia, että rahat konkreettisesti ilmestyvät tilillesi ja täten suoraan käyttöösi. On ikävä kyllä mahdollista joutua tilanteisiin, joissa ei olekaan mahdollista käyttää luottokorttia. Näin voi käydä esimerkiksi ulkomailla matkustaessa tai muuten vain kehnon onnen sattuessa. Ottaessasi käyttöön joustoluoton säästyt tämän asian suhteen harmailta hiuksilta, sillä rahat ovat jo tililläsi ja tietysti sinun käytettävissäsi. Täten joustoluotto täysin korvaa perinteisen luottokortin käytön.

Joustoluotto kannattaakin hakea jo etukäteen, vaikket sitä vielä ehkä tarvitsisikaan. Yllättävät menot saattavat osua eteen nimensä mukaan yllättävästi. Näissä tapauksissa et jää puille paljaille ilman käteistä ollessasi vaikkapa ulkomailla lomalla, vaan nostat rahat käyttöösi heti omalta tililuotoltasi. Mitä tulee takaisinmaksuun, niin vaihtoehtoja on: erissä tai sitten vaikka kerralla palkkapäivänäsi.

Jos tilanteessasi ei ole täysin selvää millä aikataululla voit maksaa ottamasi summat takaisin, ei tämä ole ongelma. Lukuisat joustoluottoja myöntävät rahoitusyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden enemmän kuin yhteen maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa – jopa useisiin. Mikäli käy siis niin, että sinulla ei ole täsmällisiä tuloja muutamaan kuukauteen, ei se pilaa takaisinmaksuprosessia saatikka siirrä nostamaasi lainaa perintään.

Vertaa joustot ennen tilin avaamista

Vertailu kannattaa aina. Kun valmistaudut ennen luottotilin varsinaista avaamista pienellä vertailurutiinilla ovat todennäköisyytesi suuremmat, jotta saat juuri sinulle sopivan tarjouksen joltain rahoitusyhtiöltä. Näin takaat myös, että kulusi pysyvät reiluina sekä itse joustoluoton käyttö palvelee nimenomaan haluamaasi tarkoitusta. Kaikkiin joustoluottoihin sisältyvät kulut löydät sinulle annetusta luottotarjouksesta ja tietenkin edullinenlaina.fi-esittelyistämme.

Suurimmat erot joustoluottojen kuluissa piilevät niiden erisuuruisissa koroissa. Ei silti kannata myöskään ylenkatsoa luottoihin liittyviä kiinteitä kuluja, sillä ne saattavat vaihdella suurestikin yhtiöistä riippuen. Tilinhoitokuluissa sekä nostomaksuissa piilee mahdollisuus säästää, mikäli pysyy tarkkana. Kannattaa aina valita oma joustoluotto nimenomaan käytön mukaan.

Muutamia seikkoja joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen hakemuksen lähettämistä ovat mm. se aiotko tehdä usean kerran pieniä nostoja vai teetkö mielelläsi kertaluontoisia suurempia nostoja. Jos et ole aivan varma, kannattaa tätä kuitenkin hetki harkita. Pelkästään tähän kysymykseen itsellesi vastaaminen saattaa auttaa sinua ratkaisevasti valitsemaan parhaan mahdollisen joustoluoton. Paras mahdollinen joustoluotto ei automaattisesti merkitse näennäisesti edullisinta tarjousta, vaan nimenomaan sinun omaan tarkoitukseesi parhaiten soveltuvaa joustoluottoa.

Luottorajat vaihtelevat runsaasti eri joustoluottotilien välillä, niiden ollessa mitä tahansa 20-50 000€ väliltä. Mikäli tähtäimessäsi on siis iso kala, katat vaivattomasti joustoluotolla myös suuremman menoerän. Luottojen takaisinmaksut ovat aikataulujen puitteissa hyvinkin joustavia eri rahoitusyhtiöillä. Usein sinulla on mahdollisuus myös muokata niitä vielä senkin jälkeen, kun olet tehnyt noston. Tämä on omaa taloudellista tilannetta ajatellen paras mahdollinen ominaisuus joustoluotoissa. Tämänkin suhteen kannattaa siis käyttää jonkin verran aikaa eri rahoitusyhtiöiden joustoluottotarjousten väliseen vertailuun.

Usein esitetyt kysymykset

Mitä ehtoja joustoluoton saamiseksi on asetettu?

Kaikkein yleisimmät alan ehdot joustoluoton myöntämiselle ovat:

 • Vähintään 18-vuoden ikä, mutta suuremmissa summissa ikä voi olla myös 26-vuotta
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai vastaavia ongelmia liittyen esim. maksamattomiin luottokortteihin tai avoimiin lainoihin
 • Suomen kansalaisuus ja pysyvä vakituinen osoite Suomessa. Tämän lisäksi on tavanomaista, että luottoa hakevan hakijan oletetaan asuneen Suomessa jo jonkin aikaa
 • Suomalainen pankkitili, sillä ulkomaisille tileille ei tavallisesti luottoja makseta ja voimassa oleva matkapuhelinnumero
 • Toimivat verkkopankkitunnukset sekä mobiilivarmenne, jotta tunnistautuminen toimii moitteettomasti

Mitä joustoluoton käyttäminen maksaa?

Tavallisesti joustoluottotilin hakemiseen ja avaamiseen ei liity mitään kustannuksia. Tämän vuoksi voitkin hakea tiliä jo hyvän sään aikana – ennen kuin sinulla edes ilmenee rahantarvetta. Palvelut maksavat yleensä vasta siinä vaiheessa, kun teet nostoja. Tietyt rahoitusyhtiöt perivät mahdollisesti myös muita kuluja esimerkiksi ylläpitokuluja tai jonkinlaisen vuosimaksun.

Itse tekemiesi nostojen kulut ovat täysin riippuvaisia tehdystä palvelusta. Ne muodostuvat aina korosta sekä nostoprovisioista (mikäli tällainen on asetettu). Reaalivuosikorko eli todellinen vuosikorko vaihtelee palvelusta palveluun sekä riippuu hyvin paljon sovitusta takaisinmaksuajasta ja itse myönnetystä lainasummasta. Reaalivuosikorko on tavallisesti jotain 5-50% väliltä.

Miten nostan rahaa omalta joustoluottotililtäni?

Kaikki nostot toteutetaan luotonantajan verkkopalvelusta tai sitten vaihtoehtoisesti tekstiviestitse. Useilla luotonantajilla on oma mobiilisovellus ja tämän kautta asiakkailla on mahdollisuus tehdä nostoja. Luottoyhtiöt tarjoavat tarkemmat ohjeet aina omilta verkkosivuiltaan tai heidän asiakaspalvelustaan.

Minkä suuruisella luottorajalla voin saada joustoluoton?

Yhtä tiettyä luottorajaa ei ole olemassakaan niiden vaihdellessa 20-50 000€ välillä. Kaikissa tapauksissa luotonantaja itse määrittää henkilökohtaisen luottorajasi tehdyn luottopäätöksen yhteydessä. Kannattaa pitää mielessä, että suuruuteen vaikuttavat ainakin seuraavat tekijät:

 • Elämäntilanteesi (työ, velat jne.)
 • Ikäsi (nuori, työssäkäyvä, opiskelija, eläkeläinen)
 • Juuri sen hetkiset tulosi sekä edeltävät verotustiedot

Minkälaista tarkoitusta varten kannattaa hakea oma joustoluottotili?

Et tarvitse joustoluottotiliä avataksesi mitään sen suurempaa motiivia. Tilit ovat tarkoitettu nimenomaan yllättäviinkin elämässä tuleviin menoeriin – niissäkin tapauksissa, kun menoerää ei vielä edes ole. Kukaan ei siis tule kyselemään sinun tai joustoluottohakemuksen motiivien perääsi. Et joudu siis lainayhtiön kanssa toimiessasi tekemään minkäännäköisiä selvityksiä. Ainut asia mihin on syytä kiinnittää huomiota, on oma taloudellinen tilanteesi sekä tietysti takaisinmaksukykysi.

Kuinka pian tekemäni nosto ilmestyy tililleni?

Kaikissa nostojen siirtoajoissa ilmenee jonkin verran eroja, sillä lainapalvelut käsittelevät niitä omin aukioloaikoinaan. Lainapalvelun hyväksyessä nostosi, ilmestyvät rahat tilille heti – näin ainakin useimpien suurien pankkien kohdalla. Mikäli haluat tarkistaa aivan tarkan siirtoajan, kannattaa kääntyä luonnollisesti luotontarjoajan puoleen.

Pitääkö minulla olla erillisiä vakuuksia saadakseni joustoluoton?

Ei. Verkosta haettavat joustoluotot eivät lähes koskaan vaadi erillisiä takaajia tai vakuuksia. Mikäli kuitenkin haet huomattavan suurta summaa, saattaa luotonantaja pyytää sinulta tiettyjä liitteitä hakemukseen. Tavallisesti liitteillä viitataan kopioihin palkkakuiteistasi tai tiliotteistasi, jotta takaisinmaksukyvystä voidaan varmistua.