Kulutusluotot

Verkosta haettavat kulutusluotot ovat mitä mainioin ratkaisu, kun ennalta-arvaamaton rahantarve yllättää sinut. Tarvitessasi pikaista rahoitusta erisuuruisiin menoihin, on fiksua kääntyä luotettavien pankkien tai rahoitusyhtiöiden  puoleen. Nopeimmissa tapauksissa saat luoton tilillesi jo samana päivänä kun olet sitä hakenut.

Tälle sivulle olemme keränneet alan kilpailukykyisimmät kulutusluottotarjoukset, jotta löydät mahdollisimman helposti juuri sinulle parhaimman vaihtoehdon. Alta löydät tekemämme kulutusluottovertailut, esittelyt markkinoiden parhaista luotontarjoajista sekä kätevää tietoa kaikille kulutusluotoista kiinnostuneille.

Parhaat kulutusluotot

Bank Norwegian

 • Norjasta kotoisin oleva online-pankkiyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen 1000-50 000€ kokoisille summille kulutusluottoja. Mikäli tähtäimessäsi on siis suurempikin hankinta kuten vaikkapa auto, sopii Bank Norwegian juuri sinulle
 • Tarjoaa kulutusluottoja jopa 15 vuoden mittaisella takaisinmaksuajalla. Sopii siis monenlaisiin taloudellisiin tilanteisiin

Bank Norwegianin kulutusluottoja saa haettua vaivattomasti verkon kautta lainahakemuksella. Kirjaudu ensin tunnistukseen käyttämällä verkkopankkitunnuksiasi ja pääset tekemään lainahakemuksen. Kun lainahakemuksesi on hyväksytty, saat haluamasi rahat pankkitilillesi 1-4 päivän sisään.

Norwegianin palveluihin kuuluu nyt myös kulutusluoton hakeminen toisen rinnakkaishakijan kanssa. Tämä edellyttää molempien osapuolet hyväksymää ja allekirjoittamaa lainasopimusta, mikä merkitsee juridisesti sitä, että molemmat lainanhakijat ovat täten vastuussa koko lainasummasta. Tämä vaihtoehto sopii mainiosti vaikkapa kulutusluottoa tarvitseville ystäville. 

Ostoraha

 • Suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen 400-10 000€ suuruisia kulutusluottoja
 • Vaihtelevat takaisinmaksuajat: 12-72 kuukautta. Kaikki luotot myönnetään alkaen 24,9% kiinteällä korolla
 • Reaalivuosikorko on erittäin kilpailukykyinen: max. 49,93%.

Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla Ostoraha-lainapalveluun tai käytä mobiilivarmennetta ja hae lainaa verkosta. Myönnetyn lainapäätöksen saat useimmiten noin 15 minuutin sisään tekstiviestitse.

Kuka tahansa vähintään 20-vuoden ikäinen Suomen kansalainen sekä vakituisesti Suomessa asuva henkilö voi hakea luottoa. Kaikkien hakemusten yhteydessä tehdään luottokelpoisuuden arviointi, jossa mm. tarkastetaan mahdolliset maksuhäiriömerkinnät

Euroloan

 • Helsingistä käsin operoiva kotimainen yhtiö, joka tarjoaa yksityishenkilöille kulutusluottoja aina 100-10 000€ väliltä
 • Tavanomaiseen 1500€ kulutusluottoon kuukausierä vain 1354/12kk
 • 1500€ kulutusluotolle vuosikorko reilu 14,9% sekä nimelliskorko 8%
 • Lainan takaisinmaksuaika vaihtelee: 3-36kk

Hae kulutusluottoa nopeasti suoraan verkosta Euroloanin huikealla avaustarjouksella: 0€. Täytä vaivattomasti lainahakemus noin 5 minuutissa ja kirjaudu palveluun mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksillasi. Palvelussa näet juuri sinulle räätälöidyn summan ja henkilökohtaisen lainahinnastosi. Euroloanilla et ikinä maksa avausmaksuja tai kiinteitä vuosi-ja kuukausimaksuja.  

Yleistä kulutusluotoista

Kulutusluotot ovat tarkoitukseltaan nimenomaan asiakkaiden arkipäiväiseen kulutukseen räätälöityjä lainoja tai maksunlykkäyksiä. Kulutusluottojen suosion yhtenä yleisimpänä syynä pidetään sen ottamisen vaivattomuutta, sillä kulutusluotonantajat eivät nimittäin tavallisesti kysele asiakkaan syitä luotonhakemista varten. Mikäli luottoa hakeva asiakas täyttää luoton myöntämiseen vaaditut ehdot on, asia siltä osin selvä ja laina ilmestyy hakemuksen tultua hyväksytyksi nopeasti tilille.

Ottaessaan kulutusluoton asiakas siis käyttää saamansa summan kattaakseen tietyn rahallisen menon, kuten esimerkiksi uuden instrumentin oston tai vaikkapa hieman kalliimman lomamatkan. Luottoa lyhennetään aina sopimuksessa ennalta sovitulla tavalla, yleensä kuukausierin luotonantajalle. Luottoja on kuitenkin saatavilla myös erittäin vaihtelevin ehdoin, joten yhtä yksittäistä tapaa ei ole yli muiden. Eräät kulutusluottoja myöntävä lainayhtiöt saattavat antaa uusille sekä vanhoille asiakkailleen yllättävänkin paljon pelivaraa takaisinmaksun ehtojen suhteen. Näihin ehtoihin kannattaa aina tutustua etukäteen ennen kuin sitoutuu yhteenkään lainaan.

Kulutusluottojen hakeminen on tehty nykyään harvinaisen helpoksi, kiitos toimivien verkkopalveluiden. Ne ajat ovat kaukana takanapäin, kun jouduit jonottamaan pankissa vuoronumeron kanssa vain päästäksesi täyttämään tylsiä ja aikaa vieviä lainahakemuksia pankkivirkailijoiden kanssa. Samaten modernit kulutusluotot ovat tätä nykyä ratkaisevasti edullisempia verrattuina alkuperäisiin pikalainoihin. Luottoehtoihin sisältyvät takaisinmaksuajatkin ovat varsin joustavia yleisimpien lainayhtiöiden tarjouksissa.

Kulutusluottoihin luetellaan määritelmällisesti myös joustoluotot sekä erilaiset pikalainat. Joustoluotot ovat lainapalveluita joita käytettäessä asiakas avaa oman tilin tai saa käyttöönsä tililuoton, josta voi sitten omien luottorajojen puitteissa tehdä erisuuruisia nostoja aina tarvittaessa. Joustoluottojen suosio perustuu osin siihen, että eri lainayhtiöt tarjoavat niiden avaamista veloituksetta jo ennen kuin asiakas itse nostaa euroakaan. Asiakkaalla voi siis olla käytössään tililuotto, mutta se otetaan käyttöön vasta kun tarvetta rahalle ilmenee. Täten valinnan vapaus jää aina asiakkaalle.

Kulutusluottojen runsauden kirjo onkin suuri ja juuri tämän vuoksi niitä tarjoavien yhtiöiden välinen vertailu on viisasta aloittaa ajoissa – ennen kuin rahalle on edes tarvetta – mikäli sinulla on mahdollisuus ennakoida. Pienellä suunnittelulla vältyt ylimääräisiltä sekä mahdollisesti suuriltakin kuluilta, kun et valitse heti ensimmäistä eteesi osunutta lainatarjousta, vaan juuri sinun omalle tilanteellesi sopivan. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vaikka hakemasi laina olisi kohtalaisen pieni, ei yhteenkään lainasopimukseen kannata rynnätä hätiköiden. Maltti on valttia myös eri lainavaihtoehtoja punnitessa ja verratessa. Pitkäjänteisellä ja viisaalla tarjousvertailulla saatat parhaimmillasi säästää jopa satoihin euroihin yltäviä summia ylimääräisissä kustannuksissa sekä tietysti lainojen koroissa.

Usein esitetyt kysymykset

Minkä suuruiset kulut kulutusluottoihin sisältyy?

Kaikki kulutusluottoihin liittyvät kulut ovat suoraan riippuvaisia niistä palveluista joihin asiakas on päätynyt. Eri lainantarjoajat tarjoavat hyvinkin suurin eroin lainaehtoja. Itse lainan summa sekä laina-aika vaikuttavat myös ratkaisevasti lopullisiin kuluihin. Näin myös, vaikka lainantarjoaja olisi sama.

Luottojen reaalivuosikorot vaihtelevat yleisesti noin 5-50% välillä. On kuitenkin syytä muistaa, että on tapauksia, joissa vuosikorko on noussut satoihinkin prosentteihin. Reaalivuosikorko eli todellinen vuosikorko tarkoittaa annetun lainan lopullista korkoa, mikä koituu asiakkaan maksettavaksi. Todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty kaikki lainan kiinteät kulut.

Vertailua tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että jotkin luotonantajat ilmoittavat ainoastaan myöntämiensä lainojen viitteelliset korot, jotka tavallisesti ovat ratkaisevasti pienempiä kuin reaalivuosikorko. Jo pelkästään tämänkin vuoksi on viisasta tutustua joka ikinen kerta lainasopimuksen ehtoihin sekä lopullisiin kuluihin ennen kuin hyväksyy yhtään mitään.

Mitä ehtoja liittyy kulutusluottoon?

Kaikki kulutusluottoihin liittyvät lainaehdot ovat aina riippuvaisia itse lainayhtiöstä. Yleisimmät ehdot ovat kuitenkin seuraavat:

 • Vähintään 18-vuoden ikä. Usein minimivaatimuksena on myös 20-vuoden ikä sekä isoimmissa lainoissa jopa 26-vuotta
 • Puhtaat paperit maksuhäiriömerkintöjen suhteen
 • Ei aikaisempia avoimia kulutusluottoja samassa yhtiössä
 • Asiakkaalla täytyy olla todistettavasti säännölliset tulot. Mikäli näin ei ole, on pienempien lainojen myöntäminen kuitenkin mahdollista
 • Vakituinen osoite Suomessa ja Suomen kansalaisuus
 • Kotimainen pankkitili, sillä ulkomaisille tileille ei rahoja yleensä siirretä
 • Pankin verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, jotta tunnistautuminen onnistuu

Tarvitseeko minulla olla takaaja kulutusluottoa varten tai muita vakuuksia?

Voit saada kulutusluottoja vakuudellisina tai vakuudettomina. Yleisesti ottaen verkossa haettavat pienet summat eivät vaadi osakseen minkäännäköisiä vakuuksia, saati sitten takaajaa. Asiakkaan hakiessa lainaa, tehdään hänestä kuitenkin takaisinmaksukykyarvio sekä yleinen katsaus tämän luotettavuuteen. Tässä vaiheessa ei ole epätavanomaista, että asiakkaalta pyydetään joitain erillisiä liitteitä, kuten esim. tositteita, jotka takaavat takaisinmaksukyvyn. Näitä voivat olla vaikkapa kopiot tiliotteista, palkkakuiteista tai jopa veroilmoituksen erittelyosa. Tätä toimenpidettä ei kannata ottaa liian vakavasti tai henkilökohtaisesti, sillä sen tarkoitus on vain varmistua lainanmyöntäjän näkökulmasta siitä, että asiakas ei ole minkään näköisissä maksuvaikeuksissa.

Minkä suuruisia rahasummia voin kulutusluotosta saada?

Kuten yllä olemme kertoneet, kulutusluotoista saadut summat saattavat vaihdella hyvinkin paljon riippuen pitkälti omasta rahoitustarpeesta sekä tietysti itse luotonantajasta. Variaatiota on paljon ja mm. vakuudettomatkin summat saattavat heittää aina 100€ jopa 50 000€ saakka.

Minkälaisia takaisinmaksuaikoja voin olettaa saavani?

Takaisinmaksuajat vaihtelevat lainasummien tapaan merkittävästi omasta maksukyvystä sekä luotonantajasta riippuen. Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tavallisesti jopa muutamista viikonpäivistä aina 15 vuoteen saakka.

Millä aikavälillä saan rahat tililleni?

Suurimmissa osissa tapauksista saat rahasi jo saman päivän aikana riippuen toki pankistasi. Nopeimmillaan rahat ovat ilmestyneet asiakkaan tilille jo muutamissa minuuteissa. Luonnollisesti näissä tapauksissa lainahakemukset on täytetty ja lähetetty yhtiöiden maksujen käsittelyaikoina. Lähes poikkeuksetta rahat on kuitenkin aina maksettu tileille 1-3:ssa pankkipäivässä lainatarjouksen hyväksymisestä, eikä ongelmia juurikaan esiinny laadukkaiden palveluntarjoajien toimesta.

Onko verkossa haettava kulutusluotto turvallinen toimenpide?

Kyllä on. Kaikki yhtiölle sopimuksen yhteydessä luovuttamasi tiedot ovat ainoastaan teidän välisiä. Nykyään kaikki alalla toimivat luotettavat yhtiöt, pankit sekä rahoituspalvelut hyödyntävät turvallisia ja salattuja teknologioita, jotka varmistavat rahojesi siirron verkossa tapahtuvan salatusti. Näin on tietysti myös henkilötietojesi laita, eivätkä yhtiö luovuta niitä kolmansille osapuolille missään tapauksissa.

Omasta maksukyvystä tulee kuitenkin kantaa aina henkilökohtainen vastuu. Tätä emme voi painottaa liikaa.