Ostoraha

 

-Luotettava suomalainen rahoitusyhtiö

– Kaikki lainasummat 400-10 000€ väliltä, maksetaan tilille jopa 15 minuutin sisään

-Laina-ajat: 12-72 kuukautta

– Lainojen kiinteät korot alkaen 24,9%

 

Yleistietoa

Lainatyyppi: Kulutusluotto

Laina maksetaan: 1-2 arkipäivän kuluessa

Ikävaatimus: 20 vuotta tai vanhempi

Kotisivut: www.ostoraha.fi

Minkä takia Ostoraha -laina?

Ostoraha on luotettava ja vakavarainen suomalainen rahoitusyhtiö. Vuonna 2005 perustetun suomalaisomisteisen OPR-Vakuus Oy rahoitusyhtiön osana, Ostoraha on alan yhden parhaimman yritys- ja kuluttajarahoitukseen keskittyneen firman erillinen ja vahva toimija. Virallisesti toiminnan lähtökohtana painotetaan asiakaslähtöisyyttä, avoimuutta sekä läpinäkyvyyttä. Ostorahan asiakaslähtöisyydestä lainojen saralla kertookin paljon yhtiön joustavuus myönnettyjen lainojen takaisinmaksuajoissa sekä niihin liittyvissä muutosmahdollisuuksissa. Ostoraha lähtee siitä, että laskut ajallaan maksava asiakas ansaitsee lainalyhennyksilleen joustavuutta ja onkin täten avoin yhteistyöhön juurikin läpinäkyvyyden pohjalta. Ostoraha ei itsessään myönnä ollenkaan yritysluottoja, vaan se keskittyy ainoastaan kuluttajalainoihin. Tänä päivänä ostoraha on laajentanut toimintaansa netin ohella myös fyysisesti sen konttoreiden sijaitessa Helsingin lisäksi myös Tukholmassa sekä Prahassa.

Ostorahan asiakaslähtöisyyteen pyrkivä ja läpinäkyvän rehellinen toimintaperiaate ei missään nimessä jää pelkäksi sanahelinäksi, sillä emoyhtiö OPR-Vakuus sai 2015 Kaupalehden myöntämän Menestyjä yritys- sertifikaatin https://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/menestyjat/lista.jsp?id=1 . Tämän lisäksi yhtiölle myönnettiin Asiakastiedon toimesta Suomen vahvimmat sertifikaatti https://www.asiakastieto.fi/web/fi/palvelut-yrityksille/mika-on-yrityksesi-arvo-ja-asema/suomen-vahvimmat-sertifikaatti.html . Näiden tunnustusten taustalla on yrityksen aito ja kestävä toimintaperiaate sekä taloudellisen vakauden uskottava ylläpitäminen luotettavuudesta tinkimättä. Mikä tahansa yhtiö ei esimerkiksi voisi saada Suomen Vahvimmat sertifikaatin tunnustusta, sillä heidän tiukkoja kriteereitään ovat tunnetusti jatkuva positiivinen maksukäyttäytyminen sekä määrättyjen taloudellisten lukujen kestävä täyttäminen. Ainoastaan Suomessa sen tiukat vaatimuskriteerit täyttää 12% kaikista yrityksistä. Nämä tunnustukset itsessään kertovat Ostorahan puolesta harvinaisenkin myönteistä tarinaa sen toiminnasta alan toimijoiden keskuudessa. Mahdollista lainaa harkitsevan asiakkaan ei siis tarvitse hetkeäkään epäillä Ostorahan eettistä selkärankaa, saati toiminnan taloudellisesti kestävää tulokulmaa.

Edullista lainaa haluaville Ostorahan avulla on mahdollista saada jopa 10 000€ suuruinen summa. Tämä sopii hienosti myös kokoluokkaa suurempiin menoeriin kuten esimerkiksi kesämökin remontoimiseen tai vaikkapa hienoon lomareissuun. Mikäli tarvetta on myös pienempien rahasummien nostamiselle, käy tämä vaivattomasti myös silloin jos haluat vaikkapa panostaa uuteen kodin elektroniikkaan. Pienemmät lainasummat alkavat 400€ ja niitä voi toki tarpeen tullessa ottaa lisää. Kaikkia ostorahan lainoja voi hakea ympäri vuorokauden ja jokainen laina on tämän lisäksi täysin vakuudeton.

Miten haen Ostoraha-lainaa?

Kun olet päättänyt hakevasi lainaa Ostorahalta, täytyy sinun kirjautua palveluun ensimmäistä kertaa käyttäen joko verkkopankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta. Tämän tehtyäsi voit täyttää sähköisen lainahakemuksen, jossa täytät kaikki pyydetyt tiedot hakemastasi lainasta. Yleisimmät tiedot tässä vaiheessa ovat luonnollisesti koko haettavan lainan summa sekä haluamasi takaisinmaksuaika. Näitä kohtia kannattaa toki harkita hetki ennen kuin laitat lainahakemuksen varsinaisesti menemään. Pienellä harkinnalla saat todennäköisesti tarpeisiisi juuri sopivimman vaihtoehdon sen sijaan, että täysin pohtimatta asettaisit itsellesi pienemmän tai suuremman lainasumman kuin mitä oikeastaan tarvitset.

Lainapäätöksen saat tekstiviestillä tavallisesti jopa 15 minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Kun lainahakemuksesi on hyväksytty, ilmestyvät hakemasi rahat tilille palvelun omien aukioloaikojen puitteissa.

Ensimmäisen kirjautumiskerran aikana pääset myös luomaan oman tunnuksesi OPR-Online palveluun. Tehtyäsi tämän et joudu enää jatkossa käyttämään mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksiasi käyttääksesi palvelua. Tunnuksenasi toimii tästä lähtien oma matkapuhelinnumerosi ja itse valitsemasi PIN-koodi. Jos sattuisi kuitenkin käymään niin, että unohdat itse määrittelemäsi PIN-koodin, niin pääset takaisin palveluun kirjautumalla verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen. Yhtiön OPR-Online-palvelu on toimiva ja helppokäyttöinen alusta, jolla voit hallita omiin lainoihisi liittyviä tietoja ja asetuksia milloin vain näin haluat tehdä.

Lainojen myöntämisen ehdot:

  • 20 vuoden ikä ja Suomen kansalaisuus
  • Ei mitään aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä ja todistettavissa olevat säännölliset tulot
  • Henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai vaihtoehtoisesti mobiilivarmenne ja matkapuhelinnumero

Vaihtoehto lainankorotukseen

Mikäli tarvetta on, voit halutessasi hakea Ostorahalta myös lainankorotushakemuksen. Lainankorotushakemus on mahdollista saada jo olemassa olevaa lainaa varten tai vielä maksamattomaan lainaasi. Ehtona näille vaihtoehdoille on se, että olet suorittanut ongelmitta siihen asti määritetyt lyhennykset kokonaisuudessaan. Itse lainankorotuksen lisäedellytyksenä on myös se, että aiemmasta lainastasi on maksettu ainakin 6 erää tai sitten vähintään 30% kokonaissummasta. Jo olemassa olevan lainan voit maksaa halutessasi takaisin lainankorotuksen yhteydessä, jolloin saat tilillesi lainojen erotuksen. Mikäli lainankorotushakemuksen tekeminen on sinua kiinnostava vaihtoehto, voit kirjautua tavallisesti OPR-Online-palveluun ja tehdä siellä hakemuksen.

Ostorahan joustavat takaisinmaksu vaihtoehdot

Asiakkaiden harkitessa parasta mahdollista lainarahapalvelua on Ostoraha varteenotettava vaihtoehto jo pelkästään kiitos sen joustavien takaisinmaksuehtojen. Aidon asiakaslähtöisyyden perään rummuttava Ostoraha on tässäkin suhteessa siis nimensä veroinen, sillä yhtiö haluaa tarjota kaikille lainanottajilleen juuri heidän tilanteisiinsa parhaiten sopivat raamit takaisinmaksua ajatellen. OPR-Online-palveluun kirjautuessa voi asiakas tehdä itselleen maksusopimuksen, jonka avulla omien lainojen eräpäivien siirto tai laskun loppusumman jakaminen useaan eri osaan onnistuu vaivattomasti. Mikäli online-palvelun käyttö ei ole ajatuksena miellyttävä on mahdollista kääntyä myös suoraan asiakaspalvelun puoleen asian tiimoilta. Mikäli siis näyttää siltä, että alkuperäinen takaisinmaksuprosessi ei näytä onnistuvan, on asiakkaalla täysi mahdollisuus sumplia itselleen uudet ehdot, jotka palvelevat juuri hänen tarkoitustaan takaisinmaksun tiimoilta. Tällä tavalla asiakas välttyy mahdollisilta ja kiusallisilta maksuvaikeuksilta ynnä muilta vaikeuksilta.

Itse lainan takaisinmaksuun on saatavissa 1-3 täysin maksuvapaata kuukautta, mikä merkitsee käytännössä sitä, että maksuvapaiden kuukausien summat siirtyvät tuleviin laskuihin. Hinta yhdelle maksuvapaalle kuukaudelle on 10€ mukaan lukien koko maksuvapaan ajan korkokulu. Jos siis sattuu käymään niin, että asiakas tarvitsee järjestelyjä lainansa takaisinmaksuun, on Ostoraha kehottanut kaikkia asiakkaitaan olemaan välittömästi yhteydessä asiakaspalveluun. Täten uuden maksusopimuksen neuvottelemisen onnistuminen maksimoidaan ilman, että laskut siirtyvät perintään.

Ostorahan asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan kaikissa lainahakemuksiin sekä lainoihin liittyvissä kysymyksissä päivittäin klo 08.00-22.00. Arkisin asiakaspalveluun saa yhteyden klo 09.00-18.00 välisenä aikana. Ylipäätään kaikki Ostorahan palveluihin liittyvä tieto on vaivattomasti saatavilla yhtiön nettisivuilta ja sieltä löytyy myös ”Usein kysytyt kysymykset”-osio.