Pikalainat

Äkillinen rahantarve voi joskus yllättää kenet tahansa elämäntilanteesta riippumatta. Näissä tapauksissa pikalaina eli nopeasti haettava laina saattaa olla paras ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pikalainalla voit halutessasi maksaa yllättävästi ilmenneet kulut tai vaikkapa satsata rahat itseesi ostamalla jotain tavanomaista hienompaa.

Pikalainojen yhtenä suosion syynä on niiden käyttöönoton helppous. Saat haettua pikalainaa täysin vaivattomasti netistä ja jopa tekstiviestillä rahojen tavallisesti ilmestyessä tilille jo saman päivän aikana.

Alta löydät helposti tämän hetken kilpailukykyisimmät pikalainasivustot mahdollisimman selkeän esittelyn kautta. Sivuillemme on koottu alan edullisimmat ja laadukkaimmat pikalainat sekä listat kaikkein luotettavimmista palveluntarjoajista.

Parhaat pikalainat

Mikä on haluamasi lainasumma? Jos se vaihtelee 100-1000€:n väliltä voit valita alla olevasta listasta sopivimman palvelun. Mikäli tarpeesi vaatii 1000€:n ylittävän summan, kannattaa siirtyä suoraan sivujemme osioon: kulutusluotto.

Risicum

 • Hyvämaineinen suomalainen rahoitusyhtiö, jonka luottotilitarjonta on tutustumisen arvoinen
 • Täysin korotonta ja kulutonta lainaa tarjotaan kaikille uusille joustolaina-asiakkaille aina 300€ asti

Risicum tarjoaa reilua kertalainaa aina 500-1000€ väliltä. Oli rahantarpeesi sitten pienistä menoista hieman suurempiin, on tämä tarjous katsomisen arvoinen. Joustolainaa tarjotaan 100-5000€:n väliltä ja kaikille uusille joustoluotto-asiakkaille on tarjolla erittäin reilu, täysin kuluton ja koroton vaihtoehto aina 300€ saakka. Luottopäätöksen saat Risicumilta muutamissa minuuteissa, joten löydettyäsi tarpeisiisi sopivan lainavaihtoehdon, tartu tarjoukseen. 

Ferratum

 • Kotimainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia luottotilejä sekä lainoja jopa 20 000€ saakka
 • Uusille asiakkaille tarjotaan kokonaan kuluton ”Koroton-pienlaina” (suuruudeltaan 50-300€). Tämä tarjous on erinomainen ratkaisu juuri silloin kun rahantarvetta on pienempiin menoihin.

Yhtiön lainatuotteiden kirjoon mahtuu mm. Plus-laina, Prime-laina sekä Joustava-luotto. Näistä Plus- ja Prime-luotot ovat perinteisiä kertaluontoisia pikalainoja. Plus on suuruudeltaan 2050-5000€ ja Prime 3000-20 000€. Ferratumin Joustava-luotto on aina 2000€ asti yltävä luottotili, josta voit nostaa joustavasti rahaa aina oman tarpeesi mukaan näin halutessasi.

Laina.fi

 • Suomalainen rahoitusyhtiö, jonka tarjontaan kuuluu Kertalaina-kulutusluotto 600-3500€ summille
 • Kertalaina kulutusluotto-lainavaihtoehdossa takaisinmakuaika on jopa ruhtinaalliset 1-5 vuotta

Laina.fi tarjoaa Kertalaina-kulutusluoton lisäksi Käyttölainan, joka on joustava vaihtoehto halutessasi nostaa rahaa omien tarpeidesi mukaisesti. Käyttölainaa myönnetään 2100-5000€ verran itse laina-ajan vaihdellessa 3 kuukaudesta 51:een. Lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja vaivatonta, joten saat rahasi tilille jo samana päivänä. Hakemuksen teko onnistuu verkossa ja mobiilissa.

Yleistietoa pikalainoista

Arjen kiireiden keskellä äkillinen rahantarve voi tulla yllättäenkin. Tässä tapauksessa pikalaina eli pikavippi saattaa olla paras ratkaisu yllättävien menojen kattamiseksi. Verkosta haettava pikalaina on suosittu lainanhakumuoto johtuen sen yksinkertaisuudesta. Tavanomaisimpien palveluntarjoajien ollessa kyseessä saat lainaamasi rahat tilille heti kun lainapäätös on hyväksytty. Käytännössä siis jo samana päivänä, kun olet lainaa hakenut.

Vaikka julkisen keskustelun sekä median luoman kuvan myötä pikavipeissä on edelleen tietynlainen stigma, on kehitys myönteisempään suuntaan jo ottanut tuulta alleen. Siinä missä pikavipit miellettiin aina rikollisia korkoja ja lainaehtoja suoltavien yhtiöiden moraalittomaksi rahastuskeinoksi, on tänä päivänä todellisuus jo varsin toinen. Kaikkien luotettavien yhtiöiden myöntämiä lainoja hintoineen ja ehtoineen valvotaan tarkasti tiukan säätelyn kautta. Netistä haettavat pikalainat eivät siis ole tänä päivänä sen kummempia rahoitusratkaisuja kuin esim. pankista haettava laina, sillä erotuksella tietysti, että rahat ovat käytössäsi paljon nopeammin ja vaivattomammin sekä lainasummat ovat joustavampia.

Pikalainaa hakiessasi et joudu tappamaan aikaa harmaan pankkikonttorin jonossa vuoronumeroa pyöritellen, vaan saat rahat tilillesi nopeasti ja vaivattomasti ilman, että kukaan kyselee lainan käyttötarkoitusta.

Lainaa hakiessasi sinun tulee kuitenkin olla tietoinen muutamista peruselementeistä, jotta koko prosessi on mahdollisimman toimiva. Netistä haettavien pikalainojen ollessa kaikkein tarkoituksenmukaisimpia hakiessasi lainaa pienestä keskisuureen tarpeeseen, on järkevää pohtia mihin tarvitset hakemaasi lainaa. Kun olet itse selvillä vesillä siitä, minkä kokoista summaa tarvitset on sopivan lainayhtiönkin etsiminen helpompaa.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin etsiessäsi sinulle sopivaa lainayhtiötä:

 • Mihin tarvitsen lainaa ja kuinka suuresta summasta on kyse? Kaikkien lainojen kulut ovat lainasumman mukaan vaihtelevia, joten omia lainatarpeita ei kannata esim. ylittää mikäli pienimpikin summa sopii tarpeisiisi
 • Kuinka paljon tarvitset maksuaikaa hakemasi lainan takaisinmaksuun?
 • Aiotko hakea lainaa vain tämän kerran vai onko mahdollista, että rahantarpeesi toistuu myös seuraavana kuukautena?
 • Ennen lainanottamista pohdi vielä kerran vaatiiko tilanteesi tosiaan lainanottamista, vai onko sinun mahdollista kattaa tarvittavat kuluerät toisellakin tapaa?

Nykyään pikalainoilla on kaiken kaikkiaan varsin hyvä maine ja ne mielletäänkin laajalti turvallisena sekä kuluttajaystävällisenä vaihtoehtona. Niin kauan kuin pikalainaa hakevat ovat itse tietoisia lainan käyttötarkoituksesta sekä omasta takaisinmaksukyvystään, on pikalainan hakeminen varteenotettava ja järkevä toimenpide. Enää emme siis elä siinä menneen maailman todellisuudessa, jossa tekstiviesteillä haettavat pikalainat olivat täysin kohtuuttomia sekä ylihintaisia. Tänäkin päivänä lainojen hakeminen onnistuu vaivattomasti tekstiviestitse ilman niihin liittyvää stigmaa.

On ilmiselvää, että lainaa hakiessasi et halua joutua maksamaan lainastasi kohtuuttoman paljoa, saati sitten törmätä ennalta-arvaamattomiin kuluihin itse laina-ajan tikittäessä. Juuri tästä syystä sinulle oikeanlaisen lainapalvelun löytäminen onnistuu vain lainapalveluja vertailemalla. Sivuillamme olemme kuitenkin tehneet suurimman osan työstä jo puolestasi, joten lainanhakeminen on mahdollisimman vaivatonta, helppoa ja turvallista. Tähän lyhyeen sivustojen vertailuprosessiin kannatta kuitenkin käyttää hieman aikaa, sillä valitsemalla omiin tarpeisiisi sopivan edullisen lainan, voit säästää parhaimmillaan paljon rahaa.  

Usein esitetyt kysymykset

Minkä hintaisia pikalainat ovat?

Pikalainojen kulut ja korot eivät ole ikinä kiveen hakattuja ja ne saattavat vaihdella huomattavastikin riippuen eri lainayhtiöistä. Yleisesti voidaan kuitenkin todeta, että kaikki reaalikulut huomioiva vuosikorko on pikalainoissa siinä 5-50% luokassa. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että on tapauksia joissa todelliset korot voivat nousta satoihinkin prosentteihin vuoden aikana. Korko ei kuitenkaan ole ainoa kuluerä, sillä pikalainoihin liittyy oleellisesti usein muitakin kiinteitä kuluja kuten esim. nostokulut ja avausmaksut.

Nämä kulut ja korot vaihtelevat suuresti pikalainoja myöntävien lainayhtiöiden sisällä, yleisesti riippuen lainan takaisinmaksuajasta sekä itse lainattavasta summasta. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeä muistaa lainaa hakiessa, että koko lainatarjous on syytä lukea tarkasti läpi ennen kuin sen hyväksyy. Haettavan lainan reaalivuosikorko kerrotaan täsmällisesi usein vasta itse lainatarjouksen yhteydessä. Kannattaa pitää silmällä lainayhtiöitä, jotka tarjoavat erilaisia ensikertalaisbonuksia: ensimmäisen lainan voi saada tiettyyn määrään asti ilman kuluja tai korkoja. Pikalainayhtiöt, jotka tarjoavat vastaavia tervetuloehtoja ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoisia.

Kuinka paljon rahaa voin hakea pikalainalla?

Rahasummat vaihtelevat yleisesti noin 50-2000€ välillä. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö tuon 2000€ ylittävää summaa voisi saada pilalainapalvelun kautta.

Onko pikalainan hakeminen turvatonta tai vaarallista?

Ei ole. Nykyaikaiset laadukkaat lainayhtiöt hyödyntävät täysin moderneja sekä salattuja teknologioita, jotka takaavat kaiken tiedonsiirron turvallisuuden. On myös lainayhtiön etu, että se on kaikin puolin luotettava ja siksi lähtökohtaisestikin voi olettaa suosittelemamme lainayhtiön toimivan täysin eettisesti ja asiakkaan näkökulmasta turvallisesti.

Niin kauan kuin olet itse tietoinen omasta takaisinmaksukyvystäsi ei lainanhakemiseen liity mitään riskejä.

Mitä ovat yleisimmät ehdot pikalainoille?

Asiakkaille esitetyt yleisimmät ehdot pikalainan saamiselle ovat:

 • 18-vuoden ikä. Yksittäisissä isommissa lainasummissa ikäkatto on huomattavasti korkeampi, mahdollisesti jopa 26-vuotta
 • Vakituinen osoite Suomessa tai Suomen kansalaisuus
 • Puhtaat paperit maksuhäiriömerkintöjen osalta
 • Suomalainen puhelinliittymä sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne
 • Suomalainen pankkitili, sillä ulkomaalaisille tileille harvemmin suostutaan maksamaan pikalainoja
 • Säännölliset tulot. Mikäli säännöllisiä tuloja ei kuitenkaan ole tai niitä on hankala varmentaa, onnistuu pienen pikalainan saaminen useimmissa tapauksissa 

Millä aikavälillä rahat ilmestyvät tililleni?

Suomalaisten pankkien ehdottomassa enemmistössä rahat on saatavissa jopa minuuttien päästä lainahakemuksen täyttämisestä. Näin ripeä toiminta edellyttää toki sen, että lainahakemus on tehty lainan antavan yhtiön virallisina lainanmaksuaikoina.

Tarvitsenko vakuudet hakiessani pikalainaa?

Lainayhtiöt, jotka tarjoavat pikalainoja netissä harvemmin vaativat erillisiä vakuuksia. On olemassa tapauksia, joissa lainayhtiöt ovat peränneet asiakkaalta tiliotteiden tai palkkakuittien kopioita hakemusta täytettäessä. Tämä on kuitenkin melko harvinaista jo verkosta haettavien pikalainojen luonteen vuoksi: koko prosessin tarkoitus on olla helppo ja vaivaton.